Kako izabrati najbolje tenisice za tenis?

— Objavljeno 10.02.2021.
Kako izabrati najbolje tenisice za tenis?

Ako ste novi u tenisu, možda se pitate zašto vam trebaju određene cipele. Vaše bi tenisice za trčanje mogle izgledati kao dobar izbor, ali tenisice i tenisice za trčanje građene su za različite pokrete. U tenisu se gotovo stalno krećemo bokom uz bok, ali kad trčite, to uglavnom ide samo naprijed. Teniske tenisice izrađene su s obzirom na to kretanje bokom u stranu i dizajnirane su kako bi bile bočno stabilnije. Tenisice za tenis također će biti izdržljivije, pogotovo ako igrate na tvrdim terenima.

Idealno bi bilo da odaberete tenisku cipelu koja ima potplat dizajniran posebno za vrstu površine na kojoj igrate. Zašto? Svi tereni od gline, tvrde i trave su različiti; stoga će se vaša igra i rad stopala također malo promijeniti. Da bi se održala optimalna podloga na svakoj površini terena, važno je nositi tenisku cipelu koja je dizajnirana da obrađuje izgled terena.

Tenisice za tvrdu podlogu

Najčešća površina je tvrda podloga. Ovaj je sud ujedno i najzahtjevniji kada je u pitanju trajnost potplata. Obično tvrdi terenski potplati imaju modificirani uzorak riblje kosti kako bi vam pružili savršen spoj prianjanja i davanja na terenu. Pronaći ćete sve vrste tvrdih cipela, od laganih, brzih cipela do izdržljivijih i stabilnijih opcija. Neke cipele imaju šestomjesečno jamstvo potplata jer agresivni pokretači mogu brzo trošiti cipele na tvrdim terenima.

Tenisice za glinene podloge

Potplat glinene sportske cipele obično ima uzorak sloja u obliku riblja kost (cik-cak). Ovaj obrazac pomaže zadržati glinu na potplatu, tako da možete bolje držati teren prilikom sprinta, zaustavljanja ili promjene smjera. Ako se ipak skupi malo gline, nekoliko udaraca po cipeli s reketom između točaka trebalo bi srušiti glinu. Dizajn riblje kosti čini klizanje s jedne strane na drugu predvidljivijom, tako da možete savršeno kliziti u hitac i oporaviti se. Također pruža vuču potrebnu za sigurno kretanje naprijed i natrag. Ako planirate redovito igrati na glini, još jedan razlog zašto ćete poželjeti par cipela specifičnih za glinu je taj što obično imaju čvršći pleteni gornji dio koji ne samo da pomaže u stabilnosti, već pomaže da glina ne uđe u vaše cipele. Pravilnim odabirom teniskih tenisica poboljšati ćete udobnost, samopouzdanje i performanse na terenu!

Tenisice za travnate podloge

Poput gline, trava je puno mekša na vašem tijelu i zglobovima. Iako nema na raspolaganju mnogo tona cipela za travnate terene, ova podloga ima tendenciju brzog igranja, što znači da ćete zasigurno željeti nositi tenisice s odgovarajućim potplatom za travnate terene. Potplat teniske tenisice za travnati teren sadrži “izbočine” ili “prištiće” koji podsjećaju na cipelu nalik na klin. Ovaj potplat pruža izvrsno prianjanje igračima na površini koja često može biti skliska. Unatoč neravnom potplatu, ne bi trebao naštetiti terenu i pomoći će igračima da se osjećaju ugodno brzo krećući se po ovoj brzoj podlozi. Za razliku od tvrdih cipela, one se ne mogu koristiti na drugim površinama.

Kompletnu ponudu tenisica za tenis možete provjeriti ovdje.


Podijeli sadržaj:Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email