Rukometne lopte

Prikazuje se svih 16 rezultata

Rukometne lopte

Rukomet se ne igra bez rukometne lopte

Rukomet kao sport postaje sve popularniji. Pri tome je rukometna lopta nezaobilazan rekvizit i čini osnovu rukometne igre.

Lopta mora biti udobna za držanje, hvatljiva i otporna na udarce, jer želimo da se što duže možemo igrati sa svojim najboljim prijateljem. Rukometne lopte rukometnih marki SELECT, Kempa, Molten i Erima vrlo su različite i nude savršenu kombinaciju za svakog rukometaša.

U tekstu niže smo naveli osnovne smjernice na što trebate paziti kod kupovine lopte za rukomet. U svakom slučaju ćete u web trgovini flink.hr pronaći velik izbor rukometnih lopti po akcijskim cijenama.

Cijena, kvaliteta i funkcionalnost: po čemu se razlikuju rukometne lopte?

Rukometni laik će reći rukometna lopta je rukometna lopta. Sve lopte su okrugle i na prvi pogled možda postoji mala razlika, ali doista postoji nekoliko aspekata koji utječu na cijenu, kvalitetu i funkcionalnost.

Kvaliteta mjehura

Mnoge rukometne marke razvile su različite tehnike za poboljšanje kvalitete mjehura u rukometnim loptama. Hummel proizvodi rukometne lopte s dvostrukim mjehurom s ojačanjem od pamuka i poliestera. Mjehur Erima rukometnih lopti prekriven je tekstilnim trakama koje osiguravaju da nikad ne možete previše napuhati loptu. U Kempi koriste sličan sustav.

Select rukometne lopte imaju sistem dvostrukog ventila i dodatnog ojačanje mjehura, čime je on uvijek savršeno okrugao. Zbog toga su Select lopte službene lopte u mnogim Europskim ligama, kao i za Ligu prvaka itd.

Meki dodir lopte za rukomet

Ispod podloge sve rukometne lopte imaju pjenu koja daje “soft touch”. To čini loptu udobnom u ruci. Slojevi pjene vrhunskih rukometnih lopti udvostručeni su za još mekši osjećaj.

Dulja trajnost sa šivanom površinom

Danas se rukometne lopte ne samo šiju. Raspuštene ploče se prvo šivaju, zatim lijepe i na kraju suše pod visokim pritiskom. To rukometnoj lopti daje dužu izdržljivost, zaobljeniji oblik i bolje karakteristike odskoka i leta.

Cijena rukometnih lopti ovisi o tome koliko su gore navedene tehnike korištene. Što je rukometna lopta skuplja, to je proces proizvodnje rukometne lopte opremljen najnovijim tehnologijama.

Koju veličinu rukometne lopte trebam?

Veličina 0: Rukometne lopte veličine 0 (opseg 46-48 cm i težina do 260 grama) posebno su razvijene za male dječje ruke. Mala veličina daje djeci bolju kontrolu nad loptom, što povećava osjećaj izvedbe i zabave. Rukometne lopte u veličini 0 uglavnom koriste djeca (8-10 godina).

Veličina 1: rukometne lopte s veličinom 1 (opseg 50-52 cm i težina 290-330 grama) su službene lopte za igru za djecu, za djevojčice (10 do 14 godina) i za dječake (10 do 12 godina).

Veličina 2: Rukometne lopte veličine 2 (opseg 54-56 cm i težina 325-375 grama) službene su lopte za igru u ženskoj konkurenciji (od 14 godina). Dječaci također igraju s rukometnom loptom veličine 2 u dobi 12 do 16 godina.

Veličina 3: rukometne lopte veličine 3 (opseg 58-60 cm i težina 425-475 grama) službene su lopte za igru u muškoj konkurenciji (od 16 godina).

16