Reketi za stolni tenis

Prikazuje se svih 29 rezultata

Reketi za stolni tenis

su ključni dio opreme svakog stolnotenisača. Dobar stolnoteniski reket će igraču omogućiti iskorištavanje punog potencijala pri igranju stolnog tenisa.

Osnovna podjela reketa za stolni tenis je na rekete za hobi, razonodu i slobodno vrijeme i rekete za igrače koji treniraju stolni tenis u klubu i natjecatelje / profesionalne igrače stolnog tenisa.

U našoj ponudi će svaki igrač pronaći pravi reket za sebe!

Hobi reket za stolni tenis se može kupiti već za ispod 15 Eur, dok cijene gotovih profesionalnih reketa iznose 100 Eur ili više. Igrači koji treniraju stolni tenis u klubu često kupuju odvojeno drvo za reket za stolni tenis i gume za reket za stolni tenis. Na taj način mogu reket prilagoditi svojem stilu igre i pronaći najbolji omjer između kontrole, spina i brzine.

Za djecu i mlade koji tek počinju igrati stolni tenis imamo nekoliko modela koji su prilagođeni baš njima, s nešto manjom drškom i smanjene težine, savršeno za dječje ruke.

Brandovi / proizvođači reketa za stolni tenis

U svijetu postoji zaista velik broj proizvođača reketa za stolni tenis. U našem web shopu smo se držali isključivo top provjerenih marki stolnoteniske opreme kao što su: JOOLA, Donic Schildkröt, Butterfly, ANDRO, LOKI itd.

Sve rekete kupujemo isključivo direktno kod proizvođača bez posrednika, tako da možemo jamčiti vrhunsku kvalitetu, najbolju cijenu i brzu reakciju u slučaju bilo kakve potrebe.

Uz kupovinu navedenih brandova ostvarujete i pravo na tvorničko jamstvo, tako da ste bezbrižni i opušteno možete uživati u igri stolnog tenisa.

Osnovna podjela stolnoteniskih reketa s obzirom na stil igre

S obzirom na stil igre, a ovisno o materijalima od kojih su reketi izrađeni, razlikujemo:

  • Allround rekete za stolni tenis
  • Rekete za ofenzivnu (napadačku igru)
  • Rekete za defenzivnu (obrambenu igru)

 Oblici drški reketa za stolni tenis

Drška (ručka) reketa je vrlo bitna za udobnost igranja i ona će pružiti onaj pravi osjećaj igre. Bitno je da je drška bez rubova koji smetaju. Postoje sljedeći oblici drški reketa za stolni tenis:

Anatomske ručke su u velikoj mjeri prilagođene anatomiji dlana te tako nude stabilnost i dobar hvat čak i kod velikih dlanova. Međutim, oni ograničavaju fleksibilnost pri promjeni hvatova. Dobar su izbor za ofenzivne igrače s velikim rukama.

Konkavne ručke su šire prema kraju i stoga također nude dobar hvat, ali i fleksibilnost igre. Reketi s konkavnim ručkama su u vrlo širokoj primjeni i koristi ih većina igrača stolnog tenisa.

Konusne (stožaste) ručke kombiniraju svojstva ravnih i konkavnih ručki: relativno su lake za okretanje i nude dobar zahvat.

Gume i drva za reket za stolni tenis

Izbor drva i guma je znanost za sebe.

U osnovi se može reći da gume imaju presudan utjecaj na brzinu leta loptice i rotaciju (spin). Razlikuju se gume s dugim i kratkim čepovima i one kod kojih su čepovi s unutarnje i vanjske strane (kod nas se koristi i naziv „trava“.

Daleko najigranije gume su one s čepovima s unutarnje strane, dok su rijetki igrači koji koriste gume s čepovima na vanjskoj strani („travu“).

Natjecateljski igrači također moraju osigurati da njihove gume imaju odobrenje Međunarodne stolnoteniske federacije (ITTF-a).

U našem web shopu možete pronaći odabrane modele guma za rekete za stolni tenis i drvo za reket za stolni tenis kao i sredstva za održavanje i čišćenje reketa za stolni tenis.

29