Bučica 12.5 kg, gumirana, heksagonalna

SALE
-25%
  • Heksagonalna bučica 12,5 kg
  • Više različitih gumiranih bučica

Bučica 12.5 kg, gumirana, heksagonalna

Original price was: 59,99€.Current price is: 44,90€. (s PDV-om)

SKU: BS10125

Bučica 12.5 kg – gumirana

Heksagonalni oblik tijela bučica (šesterokutni oblik) sprječava kotrljanje bučica nakon spuštanja. Za vaš ciljani, učinkovit, vremenski optimiziran i siguran trening

Ergonomija – ručke širine 12 cm omogućuju sigurno držanje. Ručke se sužavaju prema van, zbog čega praktički “automatski” hvatate bučicu osjećajući se u sredini i ne morate se vizualno prilagođavati

Gumeni sloj štiti od buke i ogrebotina. Zahvaljujući gumiranom sloju bučice su posebno nježne na površini i vrlo su tihe.

Dugotrajni materijal: guma i željezo čine osnovu za dug radni vijek, čak i pri teškim treninzima.

U proizvodnji bučica nisu korištene umjetne arome niti drugi umjetni dodaci, pa zato bučice mirišu poput onog od čega se sastoje: gume

Napomena: Bučice se prodaju po komadu, te se iskazana cijena odnosi na jednu bučicu.

Raspoloživost: na zalihi

Sve proizvode naručene do 14 sati obično još isti dan predajemo dostavnoj službi. O tome ćemo Vas obavijestiti e-mailom.

Nakon toga paketna dostava pošiljke, u pravilu, isporučuje za 1-2 radna dana. O točnom danu i vremenu dostave će Vas obavijestiti dostavna služba.
Ako proizvod koji ste kupili ne ispunjava Vaša očekivanja možete ga vratiti u roku od 30 dana, bez navođenja razloga. Obrazac za jednostrani raskid ugovora se nalazi u Općim uvjetima poslovanja.
Proizvod dostavite na: Flink d.o.o., Kneza Porina 89, 10410 Velika Gorica.
Nakon što zaprimimo proizvod i pod uvjetom da isti nije oštećen ili korišten, vratit ćemo Vam novac najkasnije u roku od 7 dana.
Povrat novca ćemo izvršiti na isti način na koji je uplaćen. Ako je plaćanje bilo pouzećem, povrat novca ćemo izvršiti na tekući račun.

Bučica 12.5 kg – gumirana, heksagonalna

Bučica 12.5 kg – Heksagonalna bučica je fleksibilan pomoćnik za specifične treninge mišića

Bučice (ili utezi u širem smislu) čine osnovne sprave za vježbanje snage i izdržljivosti. Vrlo su zgodni, fleksibilni za upotrebu i nude širok raspon mogućih upotreba.

Bučice iz ponude web trgovine flink.hr odlikuju se izvrsnom kvalitetom materijala i visokokvalitetnom izradom. Osnovu naših heksagonalnih bučica čini željezna jezgra šesterokutnog oblika. To omogućuje vježbanje i odlaganje bučice bez brige da će se otkotrljati. Osim toga, poseban oblik proširuje mogućnosti primjene.

Težinska jezgra bučica izrađena je od željeza i obložena je crnom gumiranom površinom. Ovo je posebna smjesa plastike koja se pod mehaničkim utjecajima elastično deformira bez lomljenja. Nakon završetka opterećenja materijal se vraća u izvorni oblik bez oštećenja. Ovo svojstvo štiti osjetljive podove, čak i ako šesterokutne bučice udare s velike visine.

Glave bučice su međusobno povezane kromiranom ručkom. Lagano je okruglastog oblika za udobno hvatanje i držanje. Osim toga, lagano narezbarene površine pružaju čvrst hvat i imaju protuklizna svojstva.

Ciljna skupina i područja primjene heksagonalnih bučica

Heksagonalne gumirane bučice se zapravo mogu koristiti bilo gdje. Standardna su oprema u fitnes studijima i teretanama.

No, mogu se pronaći i u prostorijama za vježbanje sportskih klubova. Također se koriste u rehabilitacijskom području, u terapijskim praksama i u prostorijama za obuku određenih profesionalnih skupina, kao što su vatrogasci i policija.

Ovo mnoštvo područja primjene vezano je za praktičnost, relativno male veličine, prekrivanje i jednostavnu mogućnost skladištenja bučica. Ako je potrebno, jednostavno se mogu postaviti u kut na podu, što omogućuje njihov šesterokutni oblik.

Spomenuta svojstva čine heksagonalne bučice idealnim za trening kod kuće. Mogu se koristiti bilo gdje za trening, zbog čega profesionalna teretana nije potrebna. Pogodni su i za boravak na otvorenom.

Ciljna skupina za koju su pogodne bučice jednako je velika koliko i mogućnosti njihove upotrebe.  Brojne kategorije težine osiguravaju da svatko može odabrati pravo opterećenje za sebe. To olakšava prilagodbu sposobnostima apsolutnog početnika do dobro istreniranog sportaša.

S obzirom na odabir vrste treninga snage, daje se prilagodba individualnim mogućnostima i potrebama. Iako niži razredi težine pružaju opterećenja u maksimalnom rasponu snage za početnike, oni predstavljaju idealno opterećenje za trening izdržljivosti za trenirane sportaše. Slobodna pokretljivost bučica znači da se u trening mogu uključiti i elementi iz treninga koordinacije i brzine.

Bučica 12.5 kg – primjena

Heksagonalne bučice su nevjerojatno svestrane. Primarno područje njihove primjene je u mišićima ruku, no moguća su i druga naprezanja.

Tijekom treninga ruku mogu se koristiti pojedinačno i samo jednom rukom ili s obje strane s pokretima u istom smjeru ili naizmjenično. Također se mogu koristiti u različitim položajima tijela. To znači da se za određene mišiće uvijek iznova mogu postaviti novi podražaji za trening.

Sva spomenuta svojstva mogu se vrlo lijepo ilustrirati klasičnim treningom ruku, npr. mišića savijača- bicepsa. Kao što naziv govori, koriste se za treniranje bicepsa. Ostalim savijačima ruku također je dopušteno sudjelovati.

Tijekom izvođenja, težina se dovodi protiv gravitacije iz gotovo ravnog položaja u laktu u savijeni položaj. To se može učiniti, primjerice, dok stojite s obje ruke istovremeno ili naizmjence. U ovom početnom položaju zglobovi ramena su u neutralnom položaju, dok se kretanje odvija isključivo u laktu i podlaktici. U tim uvjetima svi savijači ruku rade jednakim intenzitetom.

Varijanta vježbe mogla bi se izvoditi u ležećem položaju s nadvijenim gornjim dijelom tijela. Ruke vise u početnom položaju, a utezi savijanjem lakta postaju gornji dio tijela

Težina 1 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.